Showing posts with label Malaysia. Show all posts

Daftar Uber Driver Malaysia 2018



Driver Uber Malaysia masih diperlukan! Tidak tahu cara nak mendaftar? Boleh rujuk di sini untuk mendapatkan bimbingan pendaftaran dengan mudah dan pantas tanpa perlu pergi ke mana-mana pun. Bimbingan dan tunjuk ajar diberikan dari mula sehingga habis!

Keretapi Sarong 2017 #SayangMalaysia



Perkembangan perkhidmatan awam di Malaysia kini semakin meningkat dan mutu kualitinya amatlah tinggi dan setaraf dengan negara-negara maju yang lain. Di tambah lagi tahun ini pelancaran penuh jajaran MRT Sungai Buloh-Kajang menaikkan lagi pilihan kemudahan pada pengguna. Kini terdapat pelbagai alternatif bagi kemudahan pengguna dan rakyat Malaysia untuk bergerak dari satu tempat ke tempat yang lain.

Kemudahan seperti ini diwujudkan bagi mengurangkan kesesakkan di jalan raya yang mana saban hari terutamanya di kotaraya Kuala Lumpur penuh dengan kesesakkan yang dipenuhi dengan kenderaan. Tetapi, boleh dikatakan rakyat Malaysia masih lagi menggemari menaiki kenderaan sendiri untuk ke tempat kerja mahupun membeli-belah berbanding dengan menggunakan kemudahan awam yang telah sedia ada.

Sehubungan dengan itu, sebuah badan NGO iaitu LOCCO, singkatan untuk Local Companion yang merupakan sebuah kominiti yang meraikan dan memperkasakan budaya setempat Malaysia, telah mengambil iniasitif penting dengan menganjurkan satu kempen iaitu Keretapi Sarong.


Keretapi Sarong.

Keretapi Sarong ini adalah satu acara flash mob awam di mana orang awam akan memakai sarong dan di bawa ke station tren terdekat untuk memulakan perarakan menuju ke destinasi yang telah ditetapkan. Tujuan utama flash mob ini adalah untuk menggalakkan lagi orang ramai untuk mengguna pengangkutan awam yang telah disediakan. Menariknya, acara yang dinamakan Keretapi Sarong ini diwarnai dengan perserta yg memakai sarong semasa melakukan flash mob. Dengan bersarong dapat kita menyedarkan masyarakat umum tentang sejarah dan warisan busana sarong itu sendiri.

16 September 2017

Perarakkan flash mob ini akan di buat pada hari Malaysia yang jatuh pada 16 September ini, bersamaan Hari Malaysia ke-54. Penganjuran Keretapi Sarong 2017 ini mendapat usaha sama seperti DBKL, Gaya Travel, Englishjer dan TapauTV. Aktiviti dan permainan berunsurkan bahasa dan komunikasi akan dilakukan sepanjang acara ini berlangsung. Peraduan menulis sempena Keretapi Sarong 2017 yang dinamakan 'Hundred/Hundred:Sarong' akan diadakan sekali.

Keretapi Sarong2017 akan bermula dari stesen-stesen LRT Subang, Puchong Prima dan Gombak (laluan KJ), Ampang (laluan Ampang) and Bandar Utama(laluan SBK). Setiap kumpulan akan bergerak ke lokasi akhir rahsia dari stesen masing-masing. Aktiviti-aktiviti dan acara-acara lain turut disediakan di lokasi rahsia tersebut sepanjang hari.

Berikut adalah aturcara Keretapi Sarong2017:

10:00pg   Orang awam dan sukarelawan tiba di stesen masing-masing
                 Pengisian aktiviti

10:30pg   Menaiki tren Aktiviti dalam tren

11:30pg   Tiba di lokasi rahsiaAktiviti,
                pengisian dan kudapan


Kepada sesiapa yang berkelapangan bolehlah sertai bagi memeriahkan lagi perarakkan Keretapi Sarong ini.

Info Lanjut:
FB: LOCCO

UberTAXI Malaysia 2017




Permintaan Uber di Malaysia dari hari ke hari menunjukkan peningkatan yang banyak terutamanya di kawasan bandar-bandar di Malaysia. Sejak kemunculan uber di Malaysia ada yang memberi riaksi positif dan tidak kurang juga yang negatif. Ini merupakan perkara yang normal berlaku di mana-mana tempat sekali pun. Penerimaan teknologi baharu ini mengambil masa untuk difahami dari segenap penduduk terutamanya di Malaysia ini.

Tahun 2017 merupakan tahun yang agak memberansangkan bagi pihak uber dan tahun ini juga uber telah menjalinkan satu kolaborasi dengan teksi-teksi di Malaysia! Ini bermakna kenderaan teksi yang sebelum ini tidak boleh menyertai platform uber , kini teksi juga boleh bersama menyertai platform uber di Malaysia.

Untuk pengetahuan, gabungan Uber dan teksi ini bukanlah kali pertama yang dilakukan oleh pihak uber. Sebelum ini juga uber telah memperkenalkan produk UberTaxi ini di LONDON dan NEW YORK CITY

UberTAXI London

Pengguna Uber.

Untuk pengguna, usahlah bimbang kerana uber masih mengekalkan uber yang biasa iaitu UBER X dan masih lagi boleh memilih UBER X seperti biasa. Tidak perlu bimbang. Produk UberTaxi ini akan ada sebagai tambahan yang anda boleh lihat di dalam aplikasi UBER. Boleh memilih sama ada memerlukan UBER X biasa dan juga UBERTAXI. Lagi banyak pilihan lagi bagus untuk pengguna kan.

BACA JUGA>>> DAFTAR SEBAGAI PEMANDU UBER MALAYSIA 

Struktur Harga.


Untuk menarik lagi lebih ramai pemandu teksi beralih ke platform uber, pihak uber memperkenalkan 2 kategori bagi teksi iaitu

1. UberFLASH dan
2. UberTAXI.

UberFLASH

UberFLASH ini merupakan kategori yang sama taraf dengan UberX tetapi keretanya menggunakan teksi, bukannya kenderaan persendirian seperti UberX yang biasa. Kategori ini dianggap istimewa kerana harga tambangnya sama dengan uber X. Pilihan pengguna di dalam platform uber ini banyak tertumpu pada kategori UberX. Dengan adanya UberFLASH ini dapatlah kereta teksi menandingi dan menikmati kelebihan yang ada pada UberX.

Pengguna boleh memilih antara UberFLASH, UberX dan Black

TETAPI, harus diingatkan bawah kereta teksi ini mestilah mengekalkan rating bintang, iaitu tahap kepuasan pengguna pada tahap 4.5 bintang ke atas. Jika gagal mengekalkan rating ini, teksi ini akan jatuh ke kategori UberTAXI yang mana mempunya tambang dasar yang berbeza dengan UberFLASH.

UberTAXI

Perbezaan antara UberFLASH dan UberTAXI adalah pada harga tambangnya. Harga UberTAXI ini berdasarkan harga yang dijadualkan oleh pihak SPAD. Perbezaan harga yang ketara ini membuatkan UberTAXI tidak di pilih sebagai pilihan pertama pengguna. Walau bagaimanapun pemandu UberTAXI ini mempunyai kelebihan jika berada di kawasan yang kurang pemandu UberX. Disebabkan ketiadaan UberX, sudah semestinya UberTAXI akan menjadi pilihan.

Pilihan UberTAXI juga boleh di pilih dalam aplikasi Uber anda

Sama seperti UberFLASH pemandu UberTAXI harus mengekalkan mutu perkhidmatan pada tahap 4.0 bintang ke atas. Jika gagal dan berada di bawah 4.0 akaun uber akan anda akan di tutup.

Stuktur harga uberX, uberFLASH dan uberTAXI
Syarat-syarat UberTAXI

1. Kereta Tahun 2012 dan ke atas
2. Mempunyai 4 pintu
3. Berumur 21 tahun ke atas
4. Mempunyai lesen penuh (P tidak dibenarkan)

Pendaftaran Pemandu UberTAXI Malaysia.

Berikut merupakan beberapa cara mudah untuk mendaftar sebagai pemandu UberTAXI di Malaysia. Dengan hanya menghubungi saya melalui medium di bawah, saya akan membantu anda untuk mendaftar sebagai pemandu UberTAXI sehingga akaun anda aktif untuk digunakan.

Hubungi saya terus di talian di bawah

NAZIF
019-3070041
019-3070041
019-3070041

Atau

Talian terus whatsapps. Klik ke link untuk terus berwassap






http://bit.ly/ubertaximalaysia
http://bit.ly/ubertaximalaysia
http://bit.ly/ubertaximalaysia

ATAU

Mengisi borang di bawah

https://goo.gl/forms/ly0LZzLH3cv7narX2
https://goo.gl/forms/ly0LZzLH3cv7narX2
https://goo.gl/forms/ly0LZzLH3cv7narX2

Kesimpulan

Saya percaya dan yakin, keyakinan pengguna terhadap teksi akan meningkat semula dan permintaan pula akan naik hari demi hari. Dengan kemasukkan UberTAXI pemandu tidak lagi hanya tertumpu pada satu saja punca carian pengguna. Di Uber platform pemandu boleh meluaskan lagi tempahan mereka seterusnya menaikkan punca pendapatan mereka.


 

UberEATS Malaysia 2017



UberEATS adalah satu perkhidmatan penghantaran makan dari pintu ke pintu. Di rantau ini UberEATS telah diperkenalkan di Thailand dan juga Singapore, kini tiba giliran ubereats di Malaysia. Untuk info juga, UberEATS telah berada di 77 buah negara.

Pembelian barang di atas talian tidaklah asing lagi bagi warga kota. Dari peralatan dapur, perkakas rumah, barangan elektronik, pakaian dan macam-macam lagi. Ini kerana dengan adanya perkhidmatan seperti ini dapat menjimatkan banyak masa dan tenaga tanpa perlu keluar rumah. Hanya dengan beberapa klik sahaja di paparan komputer, pesanan anda akan tiba di pintu rumah. Amat mudah!

Pulau Perhentian, Malaysia 2014 (Part 2)



Selesai hari pertama di pulau, menjelang pula hari kedua di Pulau Perhentian. Disebabkan berada di pulau hanya 3 hari 2 malam, hari kedua ini merupakan hari kemuncak aktiviti kami di Pulau Perhentian. Snorkeling merupakan aktiviti yang wajib di buat kalau dah ada kat pulau yang airnya jernih kebiruan yang nampak dasar laut. Kalau tak buat aktiviti ini boleh dikatakan rugi jugalah. Sekitar Pulau Perhentian ini, banyak spot-spot menarik untuk snorkeling. Dan snorkeling ini juga telah termasuk dalam pakej kami bersama Mohsin Chalet.

Di Pagi Hari

Mengikut jadual snorkeling kami, boat yang akan datang bawak kami snorkeling ke tempat2 yang best dijadualkan pada pukul 10.30 pagi. Disebabkan semalam banyak juga aktiviti yang kami buat, so terlajak sikit la bangun pagi itu. Ngam-ngam untuk sarapan pagi dan bersiap sebelum boat sampai. Kenelah sarapan dulu, bagi tenaga sedikit sebelum mula aktiviti snorkeling. Biasanya kalau main air ini, selalunya cepat lapar. Dinasihatkan supaya ambil sarapan dulu sebelum membuat aktiviti snorkeling.

Pulau Perhentian, Malaysia 2014 (Part 1)


Hi, blog aku ini bukanlah blog yang niche nya travel blog, setakat cerita pengalaman-pengalaman tempat yang aku pernah pergi. Tak banyak sikit saja. Menarik juga kalau kongsikan cerita pecutian kita, supaya orang lain boleh buat panduan dan perancangan sebelum mereka pula pergi bercuti. Haaa Sharing is Caring kan. So aku pun nak ceritalah percutian aku baru-baru ini, pergi ke Pulau Perhentian Kecil.


Peracangan

Aku dah rancang percutian aku ini, dari awal lagi, mula-mula tahun lepas, then atas kekangan tertentu, di tunda pada tahun ini. Tahun ini, aku siap merancang semua pada bulan 3, trip pada bulan 5. Aku pergi ini dengan rakan-rakan rumah sewa aku seramai 8 orang termasuk aku 9 oranglah. Baru lah meriah sikit pergi ramai-ramai kan. Havoclah orang kata. Aku buat plan awal-awal supaya jadual perjalanan semua tersusun, tempat tinggal di pulau ada, dan ada aktiviti bila kat sana nanti. Tiada lah masa terbuang dan kerisauan tidak dapat tempat tinggal di pulau nanti bila semua perkara sudah di buat.

Benda yang aku rancang macam
1. Tarikh percutian
2. Bajet
3. Pakej Di Pulau
4. Kenderaan untuk ke Kuala Besut (Jeti ke Pulau Perhentian)

Pakej Percutiaan

Air Terjun Sungai Pisang Gombak 2013





Hari ini nak cerita satu tempat yang mesti di lawati oleh rakyat Malaysia bagi mereka yang inginkan ketenangan dari hiruk pikuk di kota dan mahu melontarkan segala stress yang sentiasa dibelenggu dalam hidup anda. Tempat ini di namakan AIR TERJUN SUNGAI PISANG, GOMBAK.

Sebenarnya aku baru saja pergi tempat ini semalam dengan rakan-rakan rumah sewa untuk meraikan tamatnya pengajian tahun 3 sebelum masuknya semester yang akan datang.

Perancangan